Bloemkool rijst

Lekker en makkelijk bloemkool rijst recept zodat wie echt aardappels, pasta of rijst mist: bij zijn vlees en groenten toch lekkere ‘ paleo rijst’ zal serveren. Bovendien vult deze rijst veel meer, is leuker om te eten en de smaak wordt niet afgekookt door water. Rijst met smaak noemt Stef het 🙂

De meesten van ons zijn opgegroeid met de vragen: wat eten we vandaag bij de boterham en wat eten we vanavond bij de aardappelen? Het voordeel van paleo is alvast dat je deze vraag nooit meer zal stellen!… want boterhammen en aardappelen zijn niet strikt paleo.

Creatief als je bent wil je de aardappels vervangen met pasta, maar de meeste pasta’s zijn ook gemaakt van tarwe (hier en daar vind je al eens een boekweit pasta). Geen aardappelen en geen pasta, dan is er nog altijd rijst hoor ik je denken. Maar rijst zijn granen en net zoals tarwe dus niet strikt paleo.

Wil je toch "iets" eten bij je groenten en vlees, dan is onderstaande groente rijst je ideale oplossing: maal een bloemkool of broccoli zo fijn als rijstkorrels, gaar ze een 5 tot 10 tal minuten onder deksel, voeg er nog wat extra smaakmakers aan toe, en je hebt een lekker bijgerecht dat uitsluitend uit groenten bestaat, je onmiddellijk aan rijst doet denken en bovendien nog best lekker is.

Voeg daaraan toe dat bloemkool of broccoli op deze wijze klaargemaakt veel meer voedingsstoffen behoudt, dan wanneer je de kool klassiek zou koken in water en het kookvocht zou weggieten. In onderstaand recept: geen kookvocht, dus alle voedingsstoffen blijven in je kool. Bovendien kan je de ganse kool gebruiken, gaat er dus niets verloren, dus goedkoop!

Je kan op onderstaand naar believen variëren: zo is het best lekker eerst een fijngehakte ajuin te stoven alvorens er de bloemkool bij te voegen en dan onder deksel een 5 tot 10tal minuten te garen)

Bloemkool rijst of broccoli rijst recept

Broccoli rijst

 • bloemkool of broccoli
 • olijfolie
 • kruiden naar smaak (himalayazout, zwarte peper, garam masala, komijn): zonder kruiden is ook lekker als je zoals bij Mia in Andalucia verse, Spaanse kolen hebt, welke een diepere smaak hebben dan de Belgische
 • een beetje water indien nodig
 • een blender (een goedkope, kleine hakmolen van een 9tal Euro van in de Lidl werkt perfect, wil je meer kolen in 1 keer, dan is een gewone, grotere blender een makkelijkere keuze als het op sneller werken aankomt)

Paleo rijst: hoe bloemkool of broccoli rijst maken

Bloemkool rijst 

 1. Was de bloemkool of broccoli en snijd in stukken.
 2. Doe de stukken in een blender en maal zo fijn als rijstkorrels. Je ziet op het zicht hoe lang je moet malen: de mix komt naar omhoog en valt in het midden terug naar beneden, da’s het moment dat je mag stoppen.
 3. Neem een brede pan met dikke bodem en verwarm hierin de olijfolie.
 4. Voeg de gemalen kool toe, zet een deksel op de pan en laat garen (5 tot 10 minuten). Voeg indien nodig wat water toe halverwege de gaartijd, zodat er zeker niets gaat aanbakken.
 5. Kruid op het eind je bloemkool rijst met zwarte peper, himalayazout, garam masala en wat komijn.

Dit paleo rijst recept wordt je aangeboden door Mia die je uitnodigt voor een rustgevende vakantie in haar grotwoningen in Andalusië, Spanje.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Comments

 1. En wat nou als je geen blender hebt?

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*