Courgettesoep maken: lekker paleo recept + tips om elk klassiek courgettesoep ingredient te vervangen met paleo
 
Werk
Koken
Totaal
 
Wil je snel lekkere, makkelijke courgettesoep maken? Je doet het met dit recept + allerlei tips zodat je van elk klassiek courgettesoep recept paleo courgettesoep zal maken: gegarandeerd genieten en flink wat extra inspiratie zodat je je geen extra paleo kookboek moet aanschaffen.
Geschreven door:
Soort recept: Soep
Cuisine: Strikt Paleo, vegan, vegetarisch
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediƫnten
 • 1 soeplepel kokosolie om te bakken
 • 1 fijngesneden ajuin
 • 2 in stukjes gesneden courgetten: hoe kleiner de stukjes, hoe sneller alles gaargekookt. De grootte maakt verder niets uit, want je gaat de soep toch pureren.
 • rotszout
 • zwarte peper van de molen
 • minstens 6 knoflookteentjes
 • 3 kwart liter groentebouillon (lees hier allerlei recepten om zelf bouillon te maken)
 • verse basilicumblaadjes of andere verse tuinkruiden naar wens
Bereiding
 1. Neem een grote soeppot, warm er de kokosolie in op en fruit er de ui glazig in aan. (We gaan de knoflook pas later toevoegen, zodat je er verder bijna geen omkijken naar hebt: knoflook (zeker als je hem superfijn hakt) wil al wel eens verbranden als je vuur te hoog staat, en dat geeft een bittere smaak aan de soep).
 2. Ondertussen snijd je de courgetten in stukjes. Voeg de courgettestukken toe, kruid met peper en zout en laat een 5 tot 10tal minuten meestoven.
 3. Voeg de knoflookteentjes toe, overgiet met groentebouillon (zorg dat alle groenten onder staan), breng aan de kook, zet het deksel op de pot, en laat op een zacht vuurtje een half uurtje pruttelen.
 4. Voeg er (fijngehakte) basilicumblaadjes aan toe en pureer de soep met de staafmixer (of beetje bij beetje in een blender, let wel op: de blender nooit met meer dan ⅓de vullen met hete soep! en...deksel op de blender!)
 5. Proef en kruid bij indien nodig.
 6. Garneer met (fijngesneden) tuinkruiden of peterselie pesto (zie recept hierboven) en serveer.
Recipe by Neo Paleo Dieet at https://www.neopaleodieet.com/courgettesoep-maken/