Amandelpasta
 
Werk
Koken
Totaal
 
Makkelijk recept om zelf amandelpasta te maken: veel goedkoper dan wanneer je het in de natuurwinkel gaat kopen en gegarandeerd zonder ongezonde toevoegstoffen.
Geschreven door:
Soort recept: boter, pasta
Cuisine: Paleo, vegetarisch, goedkoop
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediƫnten
  • verse amandelen: de hoeveelheid bepaal je zelf maar ik maak meestal een pot van 450 gram.
Bereiding
  1. Ik gebruik onbewerkte amandelen die ik een nachtje laat weken om dan 's ochtends gemakkelijk de pel eraf te krijgen en rooster ze dan kort in een pan om ze te drogen.
  2. Doe de amandelen in de keukenmachine en laat ze ongeveer 1 minuut draaien op volle snelheid, eerst worden de noten tot poeder gemalen.
  3. Herhaal dit verschillende keren en gebruik de speciale stamper als je met een Vitamix werkt om het mengsel naar het midden te duwen. Met een gewone blender of keukenmachine duw je met een spatel het mengsel naar beneden maar leg hierbij de machine stil. Let wel op dat het toestel niet oververhit geraakt.
  4. Wacht desnoods tot het toestel terug afgekoeld is. Na een tijdje komt de olie uit de noten vrij en wordt er een vrij dikke pasta gevormd. Echt lopend wordt het niet maar het is gemakkelijk smeerbaar en bruikbaar zelfs als het potje in de koelkast staat.
  5. Om sneller resultaat te krijgen, kan je wat neutrale olie (kokosolie bijvoorbeeld) bij de noten voegen. Zet de pot dan in de koelkast en giet de volgende ochtend het teveel aan olie af.
  6. Uiteraard kan je deze amandelboter een eigen twist geven door er zout, kaneel, chocolade, ahornsiroop, enz. aan toe te voegen maar naturel is hij ook heel lekker.
Recipe by Neo Paleo Dieet at https://www.neopaleodieet.com/amandelpasta/