BMI berekenen formule

Vul hieronder je gewicht en lengte in, zodat we snel je BMI berekenen en je zal zien of je al dan niet moet afvallen, goed bezig bent of wat meer moet gaan eten.

Vul in onderstaande tabel je gewicht in (in kilo’s) en je lengte (in centimeters), druk op de knop BMI BEREKENEN en lees de algemene aanbeveling die bij jouw BMI-waarde hoort.

Lees ook de disclaimer onderaan de tabel, zodat je weet wie en in hoeverre je deze formule kan gebruiken.

Uw Gewicht (kg)
kg
Uw Lengte (cm)
cm
Uw BMI (kg/m2)

kg/m2
Algemene aanbeveling:

 

Disclaimer: Deze berekening van de BMI of Body Mass Index is alleen ter algemene informatie en is niet ontworpen voor, noch bedoeld als, medisch advies. NeoPaleoDieet.com is niet aansprakelijk voor eventuele lichamelijke of psychologische schade geleden als gevolg van het gebruik van bovenstaande BMI formule.

Weet dat de BMI niet "kan zien" of je vet, zwanger of gespierd bent. De BMI van een sterk gespierd persoon zal als zwaarlijvig beschouwt worden, alhoewel deze persoon er kerngezond kan uitzien. Body Mass Index is een gemiddelde waarde voor westerlingen: kijk altijd naar de persoon zelf en gebruik de BMI niet bij gespierde personen, zwangere vrouwen, noch bij kinderen.

BMI voor volwassenen zelf berekenen

Je BMI is je gewicht in kilogram gedeeld door het kwadraat van je lengte in meters: BMI = gewicht / (lengte)2 = kg / m2. De algemene onderverdeling gebeurt als volgt:

BMI Gewichtsklasse
Minder dan 18.5 Ondergewicht
18.5 – 24.9 Normaal
25.0 – 29.9 Overgewicht
Boven 30.0 Obesitas

 

Tussen 25 en 27 spreken we over licht overgewicht. Een BMI hoger dan 27 kan een aanduiding zijn dat je insulineresitent bent en dat je ofwel 1 of meerdere ziekten van het metabool syndroom hebt, ofwel grote kans maakt om deze ziekten te krijgen. Ziekten die meer optreden bij mensen met overgewicht en obesitas in vergelijking met mensen met een normaal gewicht zijn:

  • diabetes type 2,
  • hartziekten en vaatziekten,
  • hoge bloeddruk,
  • galstenen,
  • rugklachten,
  • gewrichtsklachten,
  • sommige kankers.

7 redenen dus om zeker op dieet te gaan en gewicht te verliezen als je BMI te hoog is. Lees hier verder zodat je weet wat paleo is en hoe paleo je gezondheid zal verbeteren.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Comments

  1. Als ik het zo bekijk, at ik als kind thuis ook paleo, met enige uitzondering de toegevoegde witte suiker, als baby in de flessenmelk (verse koemelk), en in zelfgemaakte confituren. Nu maak ik alles zo veel mogelijk zelf klaar, en mijn cholesterolwaarden zijn terug normaal, zonder medicatie of middeltjes zoals rode rijst.

  2. Leuk die BMI voor bodybuilders. Die zijn standaard altijd te zwaar. Spiermassa heeft helaas het effect dat je zwaarder wordt.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*