Bananenmuffins

Wil je snel een lekker vers paleo ontbijt recept bakken? Ga dan onmiddellijk aan de slag met dit makkelijke bananenmuffins recept dat je zonder mixer kan maken.

Voordeel is dat je de muffins na het bakken (en afkoelen uiteraard) stuk per stuk kan invriezen. ‘s avonds uit de diepvries in de ijskast en ‘s morgens – al dan niet even opgewarmd in de pan – is je ontbijt onmiddellijk klaar.

We herhalen wat we in ons vorige paleo muffin recept schreven: het snelste beslag om zeer makkelijk gebak mee te maken vind je bij de muffin recepten: alle natte ingrediënten door elkaar mengen, hetzelfde met de droge ingrediënten, hieronder de natte ingrediënten goed mengen en klaar is je beslag. Nog makkelijker als de vulling van een frangipanetaart, waar je al wel eens iets langer moet roeren om de boter door het beslag te mengen.

Toch er even op wijzen dat als je wil afvallen, je moet weten dat paleo gebak met notenmeel flink meer calorieën bevat dan eenzelfde gebak met tarwemeel. Ga dus niet muffins smullen alsof het wit brood was. Gelukkig geven de muffins je al snel een verzadigd gevoel, dus echt veel ga je er niet in 1 keer van opeten.

Het is ook niet de bedoeling van een paleo dieet dat je brood gaat vervangen met muffins. De basis van de paleo voedselpyramide wordt in de eerste plaats gevormd door groenten en fruit.

De temperatuur van de oven gaat niet boven de 160 graden, dus kan je in dit recept olijfolie gebruiken.

Bananenmuffins recept

Natte ingrediënten:

 • 4 grote bananen (zo rijp mogelijk)
 • 3 biologische eieren
 • 60 ml olijfolie of kokosolie
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • 1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop

Droge ingrediënten:

 • 450 gram amandelmeel (of een mengeling van je favoriete notenmelen)
 • ½ theelepel Keltisch zeezout of himalayazout
 • 1 theelepel natriumbicarbonaat (bak soda)

Hoe bananenmuffins maken

Bananenmuffins

 1. Verwarm je oven voor op 160°C.
 2. Neem een kom en meng er droge ingrediënten in.
 3. Snijd de bananen in kleine stukken snijden en meng met de eieren, olijfolie, vanille-extract er siroop (als je geen mixer gebruikt, moeten de bananen eerst fijngeprakt worden met een vork) tot een homogene massa.
 4. Voeg de natte ingrediënten bij de droge voegen. Roer goed door elkaar of meng met de mixer.
 5. Vul de muffinvormen laat je bananenmuffins 35 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Bananen muffins

Bananenmuffins gebakken en toegevoegd door Mia in Andalucia: uitbaatster van eersteklas vakantie-grotwoningen voor een betaalbare prijs. Boek nu online.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*