Looksoep

Makkelijk en goedkoop recept om lekkere looksoep te maken zonder je adem in een vampierenwerend wapen te veranderen.

Ben je bang dat de lookgeur behalve vampieren ook je geliefden op afstand zal houden? Dan kunnen we je geruststellen: door het garen van de look wordt het krachtig lookaroma omgezet in een subtiele smaakmaker. De look wordt vooraf
3 maal gekookt om zo de smaak te verzachten.

Looksoep receptLooksoep recept

 • 6 grote bollen knoflook
 • 1 prei, in ringetjes gesneden
 • 1 grote ui, grof gehakt
 • 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
 • 1 aubergine: om de soep te binden
 • olijfolie of kokosolie (om de soepgroenten te stoven)
 • peterselie voor de garnering

Hoe looksoep maken

Looksoep

 1. Pel de knoflookteentjes.
 2. Breng de gepelde knoflookteentjes aan de kook in koud water. Afgieten en afspoelen met koud water.
 3. Dit proces nog 2 keer herhalen (dus opnieuw aan de kook brengen vertrekkend met koud water, dan afgieten, afspoelen met koud water).
 4. Neem een soeppot met dikke bodem (AMC-classic is dat bij ons), warm er de olie in op en stoof er de ui en de prei in aan tot de ui glazig wordt. Let erop dat je prei niet gaat aanbakken: dus vuur laag genoeg houden en zo nu en dan omroeren.
 5. Voeg dan de knoflookteentjes toe en overgiet met 1 liter groenten- of kippenbouillon. Wil je een dikkere soep, snijd er dan een aubergine in en laat gaar koken.
 6. Pureer de looksoep, breng verder op smaak met peper en zeezout en pureer nogmaals. Garneer met verse peterselie en geniet ervan.

Dit lekker paleo soep recept komt uit de grotwoning van Mia in Andalucia: ga een keertje kijken op haar page zodat je weet waar je zal kunnen genieten van een oasis van rust.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*