Wortelsoep met kokosmelk

Makkelijk recept om zelf lekkere wortelsoep met kokosmelk te maken en te genieten in minder dan 1 uur van een warme, romige, vegetarische soep.

De zoete smaak wordt geneutraliseerd met het zuur van de appel, kies dus geen zoete appelsoort, maar ga voor bijvoorbeeld een Goudreinette (Schone van Boskoop) of James Grieve. Vraag uw fruithandelaar om raad.

Om de mooie, fel oranje kleur van de soep te bewaren, gaan we geen groene soepgroenten toevoegen. Verder doet de kleur van deze soep en de kokosmelk al snel denken aan een heuse curry, wat dan weer maakt dat je zelf creatief naar smaak currykruiden (chili, kaneel als de soep te pikant of te zuur gekruid werd, korianderpoeder, komijn…) kan toevoegen.

Dit recept bevat zout, en is dus niet strikt Paleo.

Wortelsoep recept

 • 1 tot 2 eetlepels (extra virgin) koud geperste olijfolie
 • 1 theelepel vers gehakte gember
 • 2 stengels van prei: alleen het witte gedeelte
 • naar smaak himalayzout
 • 750 gram verse wortels
 • ¼de appel (50tal gram)
 • ½ theelepel fijngemalen of in een vijzel geplette kardemomzaadjes
 • zwarte peper van de molen
 • 1 liter groentebouillon
 • 100ml dikke kokosmelk

Hoe wortelsoep met kokosmelk klaarmaken

Wortelsoep met kokosmelk

 1. Was de preistengels en snijd in smalle ringetjes.
 2. Was de wortels, schil ze als ze niet biologisch geteeld waren en snijd in schijfjes van 1 cm (of dunner: hoe dunner de groentestukjes, hoe sneller ze gaar koken).
 3. Neem een soeppot met dikke bodem en warm er de olijfolie in.
 4. Voeg de verse gember toe en wacht tot het gemberaroma vrijkomt.
 5. Voeg dan de preistukjes toe, strooi er wat zout over en laat een 5tal minuten zachtjes stoven, roer zo nu en dan even om zodat zeker niets aanbakt en alle preistukjes gelijkmatig aanstoven.
 6. Was ondertussen de ¼de appel, maar schil niet, verwijder wel het klokhuis.
 7. Als de prei wat glazig wordt, voeg je de wortelstukjes toe. Snijd ook de appel in stukjes en voeg toe. Kruid met kardemom en peper, roer goed om en laat enkele minuten verder stoven tot het aroma van de wortelen en de kardemom vrijkomt.
 8. Voeg de bouillon toe, draai het vuur hoger en breng aan de kook. Draai dan het vuur weer lager, zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de groenten gaargekookt zijn (1 tot 2 kwartier: voel met een mes: als het makkelijk door de wortels gaat, zijn ze gaar).
 9. Giet de kokosmelk bij in de soep en pureer met een staafmixer.
 10. Proef en breng je wortelsoep indien nodig verder op smaak met peper of zout. Serveer indien voorhanden met verse korianderblaadjes.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*