Broccolisoep maken

Lekker en makkelijk recept om snel broccolisoep te maken zodat je goedkoop je ijskast met overschotjes van groenten kan verwerken.

Deze soep kan je maken met zowat alle soepgroenten die je bij de hand (extra selder of wortel – als je niet te erg op de groene kleur wil spelen) hebt en leunt met de kokosmelk en de currykruiden sterk aan bij een snelle, vegetarische curry, maar dan gepureerd tot soep. Het lekkerst maak je dit recept met broccoli en/of bloemkool.

Om zo goedkoop mogelijk te werken gebruik je niet alleen de (bloemkoolroosjes of) broccoli hoofdjes, maar ook de stam en stengels.

Dit gerecht bevat zout, en is dus niet strikt Paleo. Let er ook op dat dikke kokosmelk flink wat vet bevat, dus niet echt een soep om mee af te slanken. ook niet direct ideaal voor iemand die zijn LDL cholesterol moet verlagen. Je kan naar eigen smaak net zoveel kokosmelk toevoegen als je lekker vind of de kokosmelk vervangen door cashewnotenmelk.

Flink wat dikke kokosmelk is dan weer een goede, romige paleo vervanger voor boursin en andere kazen, die dikwijls mee in een broccolisoep worden gepureerd net voor het serveren.

Een regel van hier uit Maleisië: eet currykruiden nooit vers, dus bijvoorbeeld niet op het einde over een gerecht strooien.

Broccolisoep recept

 • 4 preistengels, zowel het wit als het groen
 • 2 grote, witte ajuin of 1 ajuin en 3 sjalotten
 • 2 eetlepels koud geperste olijfolie (extra vierge)
 • himalayazout
 • zwarte peper van de molen
 • 750tal gram broccoli
 • ¼de tot 1 appel (50 tot 200 gram)
 • 1 eetlepel currykruiden
 • ongeveer 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
 • 200 tot 250 ml dikke kokosmelk

Hoe broccolisoep met curry maken

Broccolisoep maken

 1. Halveer de preistengels in de lengte om ze makkelijk te kunnen wassen. Snijd fijn.
 2. Kuis de ajuin(en) en sjalotten en hak fijn.
 3. Neem een soeppot, zet op een matig vuur en verwarm hierin de olijfolie.
 4. Voeg de fijngesneden ajuin, sjalot en prei toe, kruid met peper en zout, roer om en laat zachtjes een 5 tot 10tal minuten stoven op een klein vuurtje. Roer zo nu en dan, voeg indien nodig meer olie toe en zorg er vooral voor dat niets aanbakt.
 5. Snijd ondertussen ook de broccoli en de ¼de tot gehele appel in stukjes (appel niet schillen, wel klokhuis verwijderen), roer bij onder de soepgroenten (heb je overschotjes van andere groenten, dan voeg je deze nu toe, tenzij salade, die voeg je op het einde van de gaartijd toe), voeg het currypoeder toe en laat samen verder aanstoven tot het aroma van de currykruiden goed te ruiken is.
 6. Giet er net zoveel bouillon over totdat alle groenten onder staan, breng aan de kook, zet een deksel op de pot, draai het vuur terug laag en laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar gekookt zijn (een 15 tal minuten).
 7. Pureer de soep met een staafmixer, giet er de kokosmelk bij en pureer verder. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
 8. Breng de romige broccolisoep terug aan de kook en serveer onmiddellijk zo heet mogelijk.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*