Aspergesoep maken

Zeer snel recept om lekkere aspergesoep te maken zodat je in minder dan 20 minuten van een gezond en hartige vullend tussendoortje zal genieten.

Heb je dat soms ook: mooi bezig met het paleo dieet, het intermittent vasten aan het uitproberen en ineens ontzettend grote honger? En wil je wel eens iets anders dan alweer droge noten of een stuk fruit?

Je blender is dan het ideale keukenapparaat om supersnel een koude, vullende soep te maken. Niets makkelijker dan een komkommer met water selder, een teentje knoflook, een stukje pikante rode peper – of groene, als je de kleur van je soep belangrijk vindt- , yoghurt (neo paleo), alles de blender in en flink lang laten mixen tot je een lauwwarm drankje hebt. Eventueel nog wat kokend water erbij en je soep is klaar.

Het recept van vandaag gaat dezelfde richting uit, alleen gaan we de asperges 1 tot anderhalve minuut blancheren, dan afkoelen in een ijskoud water bad en dan pas de blender in, gewoon met wat kookvocht van de asperges en wat himalayazout naar smaak: mixen en klaar.

Voor zij die van aspergeroomsoep houden, onderstaand recept: hoe meer noten je gebruikt, hoe meer romig je soep zal worden.

Paleo aspergesoep recept voor 2 personen

 • 1 klein busseltje groene, biologische asperges
 • 20 gram cashewnoten, als het kan: 1 uur geweekt in water
 • peper en himalayazout naar smaak
 • kookvocht van de asperges (200 ml, naar wens voor de gewenste structuur van je soep)
 • een brede kookpot met kokend water
 • een breed waterbad met ijskoud water (en ijsblokjes)

Hoe paleo aspergesoep maken

Aspergesoep maken

 1. Was de asperges en buig elke stengel tot hij breekt. Asperges breken waar het voetje houterig wordt: gebruik deze voetjes om er een andere keer bouillon van te maken (spaar ze op in de diepvries: een goedkope manier om met restjes lekkere groentebouillon te maken, ideaal zijn ook de stammen van bloemkool, broccoli).
 2. Breng in een brede pan water aan de kook en blancheer hierin de asperges voor 60 tot 90 seconden. Met een grote spaan of zeef schep je de geblancheerde asperges weer uit de pot en doe in het koudwaterbad met ijsblokjes. Herhaal tot alle asperges geblancheerd en afgekoeld zijn.
 3. Laat de afgekoelde asperges uitlekken, snijd ze halfdoor (al naargelang hoe groot en sterk je blender is).
 4. Doe eerst de cashewnoten en 200 ml kookvocht in je blender en mix de noten 1 minuut fijn tot notenmelk.
 5. Doe dan de asperges in de blender en pureer. Proef en voeg dan pas naar smaak peper en zout toe aan je aspergesoep.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*