Ovenschotel met gehakt

Wil je genieten van een lekkere ovenschotel met gehakt, vele groenten, alles in 1 schotel op tafel? Ga aan de slag met onderstaand recept of beter nog… ga het ter plekke proeven in de keuken van Mia.

Toen we indertijd met Willem Vermandere en zijn groep, België en Nederland afschuimden, kregen we ergens een ovenschotel met aardappelen, bloemkool en gehakt als avondmaal aangeboden en daar had ik al een tijdje goesting naar maar ik wilde uiteraard geen aardappelen gebruiken en ook meer groenten in de stoofschotel gebruiken.

Verleden week had ik een hele voorraad groenten gekocht omdat ze slecht weer voorspelden (wat we uiteindelijk niet gekregen hebben) en die wilde ik zo snel mogelijk in allerhande gerechten verwerken.

Ovenschotel met gehakt

Toen kwam ik op het idee om deze ovenschotel klaar te maken….

Recept van Mia: wil je Mia aan het werk zien in haar eigen keuken, en wil je uiteraard ook proeven van deze ovenschotel met gehakt of 1 van haar andere lekkere paleo recepten die je op deze site terugvindt, neem dan hier contact met haar op.

Wat je ook doet: zelf maken of ter plekke gaan proeven: smakelijk!

Ovenschotel met gehakt
 
Werk
Koken
Totaal
 
Wil je genieten van een lekkere ovenschotel met gehakt, vele groenten, alles in 1 schotel op tafel? Ga aan de slag met onderstaand recept of beter nog... ga het ter plekke proeven in de keuken van Mia.
Geschreven door:
Soort recept: Ovenschotel
Cuisine: Paleo dieet
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediënten
  • 500 gr kippengehakt
  • 2 grote stelen prei (het witte gedeelte)
  • 2 zoete aardappels
  • 500 gr snijbonen
  • ½ bloemkool
  • peper, rotszout, kippenkruiden, peterselie, look, oregano
  • kokosolie
  • notenmelk en arrowrootpoeder
  • 1 tl citroensap
Bereiding
  1. Het kippengehakt heb ik de dag vooraf gemaakt, gekruid met peper, zout, kippenkruiden, oregano, peterselie, look en in de koelkast gezet, zodat de smaak van de kruiden goed in het vlees konden trekken. Begin anders met het gehakt en laat dit een paar uur staan. Gehakt van de slager of de supermarkt is meestal al gekruid in België en Nederland en hoeft niet echt deze lange wachttijd.
  2. De prei heel fijn snijden en bakken in kokosolie, kruiden met peper en zout.
  3. De zoete aardappel, snijbonen en bloemkool stomen tot ze bijtgaar zijn.
  4. Het kippengehakt bakken in kokosolie.
  5. Verwarm de notenmelk en maak een dik maar vloeibaar mengsel met het arrowrootpoeder en kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.
  6. Neem een vuurvaste schotel, leg de prei op de bodem, snij de aardappel in schijven en leg boven de prei, giet wat saus bovenop deze laag, voeg de snijbonen.
  7. en de bloemkool toe en als laatste het gebakken gehakt. Werk verder af met de rest van de saus.
  8. Steek je ovenschotel in de oven en zet de temperatuur op 150°C, na 30 minuten ongeveer is alles gaar en heeft het gehakt een bruin korstje.

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: