Makkelijke ovenschotel – Lekker Goedkoop met restjes uit je ijskast

Maak deze makkelijke ovenschotel zodat je op een mum van tijd goedkoop zal genieten van wat je maar kon vinden in je ijskast.

Dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, zal je merken in onderstaand recept: gewoon even je ijskast openen, alle restjes in een ovenschotel doen, eieren en kruiden erbij en een half uurtje later heb je een volledig nieuwe maaltijd.

Makkelijke ovenschotel

Ovenschotel met restjes… Worstenbrood en appelbollen

Ovenschotel met gehakt

Wil je genieten van een lekkere ovenschotel met gehakt, vele groenten, alles in 1 schotel op tafel? Ga aan de slag met onderstaand recept of beter nog… ga het ter plekke proeven in de keuken van Mia.

Januari doet me nog steeds denken aan worstenbrood en appelbollen: de oven wordt aangestoken op een koude dag en een appel uit de kelder of een stuk worst wordt opgerold in wat (blader)deeg en 20 minuten later genoten we op een koude dag van een lekker warm 4uurtje.

Worstenbrood is uiteraard niet paleo, maar de idee dat je restjes (brood en vlees) weer nieuw leven inblaast is zeker wel paleo: wanneer je zelf je eten moet zoeken, zal je er zeker voor zorgen dat niets verloren zal gaan.

Dus goedkoop alle restjes uit je ijskast in de ovenschotel en zo weer nieuw leven inblazen.

Heb je dan ook nog een oven die op zonne-energie werkt zoals bij Mia in Spanje – ook genoeg zon daar in de winter om zowel jezelf als de oven energie te geven! – , dan wordt het nog goedkoper.

Wie geen oven wil aanzetten om goedkope restjes te garen, die doet alles gewoon in de pan en laat garen op een zeer laag vuurtje, denk Spaanse tortilla: de eieren maken het gerecht (denk eigenlijk quiche 🙂 ).

Uiteraard wordt de smaak van deze ovenschotel bepaald door je overschotjes: de lekkerste smaakmakers in onderstaand recept zijn de champignons! Smakelijk!

Makkelijke ovenschotel - Lekker Goedkoop met restjes uit je ijskast
 
Werk
Koken
Totaal
 
Maak deze makkelijke ovenschotel zodat je op een mum van tijd goedkoop zal genieten van wat je maar kon vinden in je ijskast.
Geschreven door:
Soort recept: Ovenschotel
Cuisine: Klassiek, Paleo Dieet
Voor hoeveel personen: 2
Ingrediënten
  • een overschot van gekookte zoete aardappelen
  • een overschot van gebakken kip
  • een overschot van gestoomde broccoli
  • een overschot van gestoofde champignons
  • 2 eieren losgeklopt in wat paleomelk (snel zelfgemaakte notenmelk)
  • peper en rotszout of zeezout en andere kruiden naar wens
Bereiding
  1. Zoete aardappelen, kip en broccoli in een vuurvaste schotel leggen en overgieten met de losgeklopte eieren.
  2. Kruiden naar eigen smaak.
  3. Je ovenschotel garen in de oven op 150°C gedurende 30 minuten en... klaar!

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: