Ijs maken

Op zoek naar een recept om ijs te maken dat altijd lukt? Maak mooie bollen schepijs zodat je zal genieten van lekker roomijs met chocolade of noten of vodka!

… zonder room, zonder melk en zonder ei. Inderdaad: dit beproefd ijsjes recept is alles behalve een klassiek recept om roomijs te maken. Dus niet een dikke “pudding” maken van eieren en melk dat je dan smeuïg laat draaien in een ijsmachine.

Wie zonder ijsmachine ijs kan maken, die weet dat je dan ofwel ijspoeder moet gebruiken, ofwel minder suiker en minder eierdooiers toevoegen, ofwel meer vet gebruiken: room of boter dus. De room wordt wel eens stijfgeklopt en met stijfgeklopt eiwit mee door de normale eierdooier-melk pudding (voor de ijsmachine) geroerd, om zo een meer luchtige pudding zonder ijsmachine in te vriezen.

Ijs maken

Zelf ijs maken

Trek in lekker romige, gezonde ijsjes? Dit ijs heeft het allemaal: het is vol van smaak, romig, decadent met de …

Paleo ijs maken

Maar we zegden het hierboven al: we gaan ook geen room gebruiken. Toch geen echte koeroom. Mia eet immers geen zuivel.

Wie Mia nog niet kent… die is waarschijnlijk nieuw op deze site? Mia baat mooie vakantiewoningen uit – lekker koel in een grot! – in het verder altijd warme Andalusië, en Mia is behalve de vriendelijkste gastvrouw in Spanje (wie me niet gelooft, leest hier verder!) ook een kenner in het maken van roomijs, vanille ijs, schepijs… Alles wat koel en lekker is! Ah ja, nogal logisch dat je op een warme Spaanse dag steevast trek zal krijgen in een lekker, koel ijsje… te proeven dus uit de diepvries van Mia.

Ijs maken zonder ijsmachine

Makkelijk paleo recept om lekker ijs te maken zonder ijsmachine met 2 ingrediënten, zodat je goedkoop en gezond zal genieten van ijs dat je niet dik zal maken.

Wie paleo zegt en room bedoelt, die heeft het meestal over notenroom. “Supermarkt paleo” heeft het dan over kokosroom of kokosmelk uit blik of karton. Maar wie niet houdt van producten in karton of wie de bliksmaak van kokosroom uit blik niet lekker vindt (zoal ik), die gaat zelf notenmelk of notenroom maken, zoals deze makkelijk te maken amandelmelk.

En neen: het wordt geen 1 ingrediënt recept met bevroren bananen… Alhoewel het internet vol staat van dat “makkelijk bevroren bananenijs”: echt meer dan een bevroren banaan kan je het niet noemen. Het ijs recept dat je hieronder zal maken, is wel degelijk lekker, boordevol smaken en schept bovendien mooi in bollen… En altijd leuk iets te eten met echte alcohol die nog niet verdampt is door het koken … 🙂

Smakelijk!

Ijs maken

Mia @ https://www.neopaleodieet.com
Op zoek naar een recept om ijs te maken dat altijd lukt? Maak mooie bollen schepijs zodat je zal genieten van lekker roomijs met chocolade of noten of vodka!
5 van 3 stemmen
Prep Tijd 8 hours
Totaal 8 hours
Gerecht Dessert, Ijs, Snoeperij
Keuken Mia's keuken met Paleo Ingrediënten: koken zonder pakjes en zakjes
Servings 6

Ingrediënten

 • 2 koffietassen rauwe cashewnoten
 • 1 vanillestok
 • 4 bevroren bananen
 • 1 soeplepel gesmolten kokosolie
 • 170 gram esdoornsiroop of agave
 • 1 snufje zout
 • 1/2 theelepel citroensap

Extra

 • 100 gram walnoten
 • 100 gram chocoladeschilfers of chocoladestukjes

Bereiding
 

 • Zet de cashewnoten 4 uur in koud water.
 • Hak de walnoten en de chocolade fijn.
 • Mix de cashewnoten met 120 ml water tot een gladde crème (indien té dik, voeg nog wat water toe)
 • Doe de bevroren bananen (in stukjes gesneden) in de blender samen met het merg van de vanillestok, de cashewcrème, zout, esdoornsiroop of agave, gesmolten kokosolie, citroensap en mix alles goed tot één dikke crème
 • Giet het mengsel over in een plastiekdoos men meng er de walnoten en chocolade onder
 • Laat het ijs 4 uren opstijven in de vriezer (om gemakkelijker te kunnen scheppen, kan je er een soeplepel vodka onder mengen)
 • Je kan er ook nog wat dadelstroop doordraaien met een botermesje om dit een speciaal effect te geven (zie recept voor dadelstroop)
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Comments

 1. 5 stars
  Simpel en best lekker zo!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Recipe Rating
*