Witte kool recept

Op zoek naar het lekkerste witte kool recept? Gevonden! Maak dit makkelijk recept om witte kool te stoven zodat je zeer snel zal genieten van heerlijke groente.

Onderstaand recept doet me denken aan de goede oude tijd, toen we nog fazanten en ander wild op ons bord geserveerd kregen. We hadden een nonkel jager, en al worden “jagers” in deze moderne tijden door sommigen aanzien als niet echte natuurliefhebbers:

 • in paleo hebben we het steeds over jager/verzamelaars…
 • zolang de natuur gerespecteerd wordt en alle levenssoorten duurzaam worden gehandhaafd, zijn we net zo (goed) bezig als de paleo jager/verzamelaars. Wat niet kan gezegd worden van sommige jagers, maar evenmin van alle “hedendaagse zoute meststoffen- en pesticidenlandbouw”, waar massa’s natuur en massa’s leven worden gedood, zonder de aarde zelf te respecteren (woestijnvorming en onvruchtbare gronden alom…).

Witte kool stoven met wild

Maar we wijken af: niet echt vet wild werd omwikkeld met vet spek en zo voorgebakken in de pan.

Neem dan een stoofpan waarin je uien en kool aanstooft, gekruid met peper, rotszout en muskaatnoot, leg daarop het in spek gewikkelde wild, voeg een kruidentuiltje en een scheutje water toe en stoof gaar.

Lekker!

Witte kool recept

Mia’s makkelijk witte kool recept

Paprikasoep

Maak deze Spaanse paprikasoep, zodat je je volop wapent tegen de hoest en niesbuien deze herfst.

Mia uit Spanje speelt met dezelfde smaakmakers als hierboven, maar laat het wild achterwege, zodat iedereen die in de supermarkt gaat winkelen, lekkere kool kan klaarmaken.

Wie Mia al bezocht heeft, die weet dat er daar in Spanje heerlijke Spaanse paprika’s en Spaanse pepers in aanbod zijn. Die laatste worden ter plaatste opgehangen en zo in de zon gedroogd: uiteraard flink wat zulke eetbare souvenirs kopen, wanneer je daar op vakantie gaat, zodat je thuis de lekkerste recepten en van Spanje thuis zal herbeleven.

Geen zin om de lekkerste pepers ter plekke in Spanje aan te schaffen: vervang met chilipoeder uit een potje.

Aubergines

Neem ook eens een kijkje in Mia’s volledig biologische tuin, zodat je met je eigen ogen zal zien hoeveel je dan wel kan oogsten zonder 1 druppel pesticide of ander gif. Op dit moment (in oktober) zijn de aubergines volop in aanbod, en die verwerkt Mia in de lekkerste, zuiderse auberginedip die je ooit zal geproefd hebben: baba ganoush.

En om de nogal eentonige en platte smaak van de witte kool wat op te peppen en een totaal andere boost te geven, ga je dus met onderstaand recept aan de slag.

Smakelijk!

Witte kool recept
 
Werk
Koken
Totaal
 
Op zoek naar het lekkerste witte kool recept? Gevonden! Maak dit makkelijk recept om witte kool te stoven zodat je zeer snel zal genieten van heerlijke groente.
Geschreven door:
Soort recept: Groente
Cuisine: Uit Mia's keuken in Spanje (waar je het ook ter plekke kan proeven)
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediënten
 • 1 witte kool
 • olijfolie of kokosolie
 • 3 knoflookteentjes
 • 1 Spaans pepertje of ½ theelepel chilipoeder
 • 100 gram gerookt of gekookt spek
 • naar smaak: 1 theelepel wijnazijn
 • 1 theelepel sojasaus (kokosamino's voor wie 100% strikt glutenvrij en strikt paleo eet: lees steeds de verpakking!)
 • 1 eetlepel agavesiroop
Bereiding
 1. De witte kool in smalle repen snijden en laten stoven in olijfolie of kokosolie op een klein vuur (onder deksel), af en toe roeren dat ze zeker niet aanbrandt.
 2. Eens de rauwheid uit de kool verdwenen is, de geperste look (3 teentjes), een Spaans pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of chilipoeder (1/2 tl) erbij voegen en goed doorroeren.
 3. gr gekookt of gerookt spek in smalle reepjes toevoegen en dit alles goed laten aanstoven tot de kool zacht is.
 4. Het geheel afwerken naar smaak met 1 theelepel wijnazijn, 1 theelepel sojasaus en 1 eetlepel agavesiroop.

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: