Ongelooflijk lekkere rode kool maken met appeltjes: gegarandeerd genieten!

Maak dit traditioneel rode kool recept en laat het een nacht rusten, zodat je gegarandeerd zal genieten van de lekkerste rode kool schotel met appel en bloedworst.

Puur Vlaams paleo recept van voor de Spaanse inquisitie… met andere woorden een bekend, lekker en voedzaam avondmaal zonder aardappels: we zijn immers pas sinds de 18de eeuw aardappels gaan eten. Puur Vlaams: want Nederland kwam pas tot bloei na de Spaanse inquisitie. Wil je meer weten over Spanje, boek dan hier je reis bij Mia in Andalusië.

Rode kool recept

Hoe maak je de lekkerste rode kool?

Amandelbrood

Het LEKKERSTE AMANDELBROOD op het internet vind je hierboven (klik op de foto!). 1 van de ingredienten is… abrikoos. Het smaakt gelijk een taartje!

Net zoals met andere stoofschotels…

De rode kool een nacht laten staan, zodat alle smaken zich vermengen en je kool ‘s anderendaags stukken beter smaakt!

Wanneer je de kool graag eet met duidelijk zichtbare stukjes appel, voeg dan de appel pas toe als de kool bijna gaar is (appel gaart nu eenmaal veel sneller dan kool). Wie liever geen stukken appels in de kool heeft, kan de appels van het begin al meestoven.

Wil je een makkelijk recept om ondertussen zelf wat extra appelmoes te maken (kan je invriezen zodat je altijd wat “kant en klare appelzoetstof” bij de hand hebt)? Laat ondertussen gewoon appels in een klein beetje water met wat citroensap gaar worden.

Paleo pannenkoeken

De lekkerste paleo pannenkoeken maak je met dit snoepsigaren recept zodat je onmiddellijk zal genieten van lekkerder dan gewone pannenkoeken en veel gezonder.

Een goede manier om bloedworst sneller en beter te bakken is het vel van de bloedworst halen en in stukjes snijden en op die manier even aanbakken in wat olijfolie. Op die manier gebakken bloedworst is ook lekker als aperitiefhapje 🙂

Voor degenen die strikt paleo eten, en geen extra suiker toevoegen (en ook geen andere suikervervangers zodat je zo min mogelijk last zal hebben van suikerverslaving) raden we aan geen honing of agavesiroop te gebruiken, maar gewoon de suiker halen uit een zoete appelsoort (zoals bijvoorbeeld Fuji appels: vraag uw fruitverkoper om raad).

Smakelijk!

Ongelooflijk lekkere rode kool maken met appeltjes: gegarandeerd genieten!
 
Werk
Koken
Totaal
 
Maak dit makkelijk rode kool recept met appeltjes. Wil je het nog lekkerder? Laat dan een nacht rusten: gegarandeerd genieten met appel en bloedworst.
Geschreven door:
Soort recept: Groenten
Cuisine: Klassiek, Paleo
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediënten
 • 1 rode kool
 • 1 of 2 grote uien (naargelang de grootte van de kool)
 • olijfolie, kokosolie of ghee
 • wat water: 100 ml (alles is niet altijd nodig)
 • Himalaya zout of Keltisch zeezout,
 • peper
 • 4 eetlepels balsamicoazijn
 • 1 kg appels
 • agavesiroop/honing (1 el of meer naar smaak)
Bereiding
 1. Alleen de buitenbladeren van de rode kool verwijderen. De kool zeker niet wassen, is ook niet nodig.
 2. Rode kool in stukken snijden, zodat het gemakkelijker is om fijne reepjes te snijden uit de stukken.
 3. Snijd de ui in repen en laat glazig worden in olijfolie, kokosolie of ghee.
 4. Voeg de in fijne reepjes gesneden rode kool toe en schud alles even op zodat de rode kool onderaan komt. Kruid met peper en zout.
 5. Voeg de balsamicoazijn toe en wat agavesiroop of honing en laat dit alles een uur tot anderhalf uur onder deksel op een zacht vuur stoven.
 6. Als er geen vocht in de pot komt, af en toe een eetlepel water toevoegen.
 7. Als de kool bijna gaar is, de ondertussen in stukken gesneden appels toevoegen en zacht laten worden.

Dit lekkere rode kool recept wordt aangeboden door Mia vanuit haar Spaanse keuken – lombarda con morcilla y manzana -. Klik hier voor meer informatie.

En… hoe maak jij rode kool?

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: