Kippenbouten in de oven

Zeer makkelijk en lekker recept om kippenbouten in de oven klaar te maken, zodat je met weinig werk zal genieten van een volledige maaltijd uit je ovenschotel.

Mia maakt vandaag een makkelijke Spaanse ovenschotel uit Orce. Waar ligt Orce dan wel, hoor ik je vragen? Inderdaad niet direct een plaatsje waar je aan denkt als je Spanje hoort. En daar ligt het geheim van Orce: een adembenemende oase van rust, maar toch wel dicht genoeg nabij de bekendste vakantieplaatsen in Andalusië.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus wil je wel eens zien hoe het er in Orce uitziet, lees dan hier verder op Mia’s Facebook pagina, en doe haar gelijk de groeten van Stef @ NeoPaleo bij je vriendschapsverzoek 🙂

Ole! Heb je gezien hoe mooi koken het is vanuit die keuken van Mia daar in Orce?

Terwijl het bij Mia nog steeds lekker warm is, wordt het in de Lage Landen weer koud en grijs, dus ideaal om de oven weer aan te spreken deze herfst. Gebak is dan wel een uitdaging zo zonder tarwebloem en zonder gluten in een paleo dieet, maar gewone ovenschotels zijn “gewoon” makkelijk te maken: doe alles in de schotel, zet in de oven en wacht tot alles gaar is.

Andere Spaanse recepten uit Orce

 • Peren in rode wijn: makkelijk peren koken in een siroopje van wijn, suiker en kaneelstokje. Suiker… dus niet paleo.
 • Roscos fritos: frituurgebak van tarwemeel, dus niet paleo. Maar wel leuk omdat alle ingrediënten worden afgemeten met de eierschaal van het ei dat mee in het deeg gaat.
 • Couscous met bloedworst: opnieuw een tarwe ingredient, dus niet paleo, maar couscous illustreert dat we dichtbij Marokko zijn, en je een couscous ook helemaal anders kan klaarmaken dan de Marokkanen dat doen. Ook weer eens iets anders dan onze bloedworst met appel.
 • Olla de matanza (“slachtpot”): een één-pans-gerecht met kikkererwten, bonen, kool, rapen, pompoen, vers varkensvlees, kippenvlees, zout en specerijen. Dat lijkt met wel wat, neo paleo met kikkererwten en bonen: supervullend.
 • Conejo rustrido: konijn, spek, tomaten, uien, knoflook, kaneel, azijn en zout… Superpaleo dus! Mia heeft het al meer gehad over het overaanbod aan vers konijn daar in Orce, dus we wachten geduldig naar haar recepten
  met konijn.
 • Huevos a la nieve: een eierdessert met suiker en likeur, wel lekker maar niet paleo.
 • Ternera en salsa of kalfsvlees-stoofpotje met stoofvlees, ui, knoflook, laurier, wortel, tomaten, cognac, olijfolie, zout, witte wijn, laurier en peper. Met wijn of cognac: dus neo paleo. Een traditioneel stoofpotje laat steeds zien welke ingrediënten en in die streek te vinden zijn, duidelijk is Spanje geen bierland maar wel een wijnland.

Wil je meer weten over lekker eten uit Orce, laat een reactie en vraag het aan Mia!

Tijd voor Mia’s makkelijke ovenschotel! Met aardappelen – zoals je kan zien op 1 van de vele wondermooie foto’s op haar Facebook Page- gewonnen uit eigen tuin, dus past best in een neo paleo dieet:

Kippenbouten in de oven

Kippenbouten in de oven
 
Werk
Koken
Totaal
 
Zeer makkelijk en lekker recept om kippenbouten in de oven klaar te maken, zodat je met weinig werk zal genieten van een volledige maaltijd uit je ovenschotel.
Geschreven door:
Soort recept: Ovenschotel
Cuisine: Neo Paleo, Spaanse keuken
Voor hoeveel personen: 6
Ingrediënten
 • 6 kippenbouten verdeeld in drumstick en carbonade
 • 2 kg aardappelen
 • 4 grote tomaten
 • 1 lookbol
 • 1 grote rode peper
 • kipkruiden
 • peper en zout
 • olijfolie
Bereiding
 1. Oven voorverwarmen op 200°C.
 2. Verdeel de kippenbouten in drumstick en carbonade en ontvel zoveel mogelijk.
 3. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken.
 4. Verdeel de tomaten in 4 of 6.
 5. Snijd de grote, rode peper in lange repen.
 6. Haal de teentjes look uit de bol.
 7. Neem een grote ovenschotel, giet er flink wat olijfolie in, leg de stukken kip, aardappelen, tomaten, look, rode peper door elkaar en kruid alles goed naar eigen smaak.
 8. Steek dit alles in de oven op 200°C en laat je kippenbouten met de andere ingrediënten anderhalf uur bakken in je oven. Wel de temperatuur terugschroeven naar 100°C eens de kip gebruind is: kwestie van alles gaar te krijgen maar niets verbrandt 🙂
 9. Smakelijk!

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: