Ijs maken zonder ijsmachine

Makkelijk paleo recept om lekker ijs te maken zonder ijsmachine zodat je goedkoop en gezond zal genieten van ijs dat je niet dik zal maken.

In Mia’s vorig pannenkoeken recept, stipte ze aan dat je overschotjes aan rijpe bananen in de diepvries kon bewaren, om ze dan om te toveren in ijsjes om van te smullen.

Dit recept is zonder melk – dus strikt paleo -, zonder eieren, zonder toegevoegde suiker en zonder room: dus niet direct een vette suikerbom zodat je ervan kan genieten zonder je druk te gaan maken over teveel calorieën.

Indien niet zoet genoeg kan er altijd wat zoetstof bijgevoegd worden maar de Canarias bananen zijn al heel zoet en het fruit is hier in Spanje ook een stuk zoeter dan in België of Nederland.

Het geheim van lekker paleo bananen ijs is de bananen lang te blenderen, in Stef’s Magic Bullet blendertje is dat 2 tot 5 minuten, het is de bedoeling dat na het mixen je ijs er zo uit ziet:

Ijs maken zonder ijsmachine
… direct na het maken van het ijs

Ingrediënten voor paleo ijs zonder melk

  • één of twee diepgevroren bananen (als je hele rijpe bananen hebt, snijd ze in stukken en vries ze in om bijvoorbeeld – dit – ijs te maken)
  • een handvol diepgevroren fruit (ik had nog zwarte kersen en aardbei)

Hoe ijs maken zonder ijsmachine

IJs zonder melk
Een dag later komt je paleo ijs zo uit de diepvries

  1. doe de bananen en het fruit in de blender en mixen maar tot er een gladde substantie (soft-ice) verkregen wordt. Dit zal eventjes duren en af en toe moet je misschien de blender stilleggen om het mengsel naar beneden te duwen.

Paleo ijsDit recept om lekker fruitig paleo ijs te maken zonder ijsmachine wordt aangeboden door Mia uit Andalusië.

Het smaakt natuurlijk nog beter als het lekker warm is, en lekker warm is het zeker nu in het Zuiden van Spanje? Ga het daarom proeven bij Mia: maak hier je reservering.

BOEK MIJ HEERLIJK GENIETEN IN DE WARME ZON

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*