Omelet maken

Gebruik dit makkelijk en lekker recept om omelet te maken zodat jij binnen het kwartier zal genieten van een lekkere maaltijd met ei, champignons en verse sla.

Dit is een "3 recepten in 1 maaltijd" gerecht. Maak apart een salade. Bak de vulling en leg deze op de halfgebakken eierkoek die je dan over de vulling vouwt en verder laat garen.

Laat je creativiteit de vrije loop voor zowel de salade als de vulling. Voor een stevig ontbijt, voeg je bijvoorbeeld avocado toe bij de salade. Voor een eiwitrijke vulling bak je stukjes spek mee. Wil je meer groenten in de vulling, maak dan deze ratatouille.

Speel tenslotte voor meer smaken en variaties met de champignons en kies eens een boschampignon of chanterelles of een mengeling van verschillende paddestoelen.

Omelet recept

 • 3 biologische scharreleieren
 • zwarte peper van de molen
 • 1 eetlepel olijfolie

Voor de vulling:

 • 250 gram champignons: in dunne plakjes gesneden
 • 1 grote sjalot
 • een groot handvol kerstomaten
 • zwarte peper
 • 1 eetlepel olijfolie

Voor de garnering:

 • slabladeren, peterselie

Hoe lekkere paleo omelet maken

Omelet maken

 1. Begin met de eieren en wat vers gemalen zwarte peper los te kloppen in een kommetje.
 2. Halveer de kerstomaten, meng met de helft van de in ringen gesneden sjalot en wat vers gemalen peper in een kommetje. Zet apart.
 3. Snijd de champignons in fijne plakjes.
 4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof er de andere helft van de sjalotringen in aan. Bak er dan de champignons in aan.
 5. In een Tefalpan verwarm je de andere eetlepel olijfolie en bak er de losgeklopte eieren in tot de rand duidelijk gebakken is: het bovenste van de koek mag nog een beetje nat zijn.
 6. Voeg er in 1 lijn in ‘t midden de gebakken champignonvulling (schraap de aanbaksels van de bodem van de pan) en de rauwe tomatenvulling bij en plooi de 2 kanten over de vulling.
 7. Laat je omelet nog wat verder bakken en serveer met extra saladeblaadjes en wat verse peterselie.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*