Paleo kruidenmix maken

Makkelijk recept om een lekkere en goedkope paleo kruidenmix te maken voor op gegrild vlees of om gezonde paleo ketchup mee te maken.

Het zal niet lang meer duren vooraleer je paleo brood op de schappen ziet staan, paleo eiwit shakes zijn al flink voorradig (het is me een raadsel hoe je een vervaardigd product als paleo kan verkopen, als er genoeg verse eiwitbronnen zijn – vlees noemt dat ook wel eens, en in neo paleo wat extra zuivel en peulvruchten). Maar goed: zelfs de auteur van het Paleo Dieet – Loren Cordain – vindt het nodig om een paleo dieetreep voorverpakt aan te bevelen. Wees kritisch en behoud het goede…

Wees niet verwonderd om op een goede dag een paleo kruidenmix tussen de supermarkt-kruidenpotjes te vinden. Opnieuw een geweldige marketingstunt in de maak, maar niets belet je om zelf een goedkope kruidenmengeling te maken.

Weet dat voor een gevarieerde voeding en smaak je best telkenmale je groenten en vlees gewoon kruid met originele kruiden. Maar heb je geen fijne weegschaal, en meet je kruiden af met een soeplepel, dan heb je al gauw een potje vol kruidenmix dat je niet in 1 keer opgebruikt. Doe er dan nog wat zout bij, en je hebt een heuse smaakmaker.

Weet wel dat zout niet wordt toegelaten in een strikt Paleo Dieet, in ons neo paleo dieet gebruiken we het met mate: je strooit met deze mengeling alvast meer smaak en minder zout op je paleo eten.

Kruidenmix recept

  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel himalayzout
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • ½ tot 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen, zwarte peper
  • 2 tot 3 eetlepels paprikapoeder

Hoe de paleo kruidenmix maken

Paleo kruidenmix maken

  1. Niet echt verbazingwekkend: meng alle ingrediënten door elkaar en proef. Wil je wat meer pit, voeg dan wat meer cayennepeper toe.

Deze kruidenmix is ideaal op varkensribbetjes en maakt een heerlijke paleo tomatenketchup.

Heb jij ook een "speciale" zelfgemaakte "paleo" kruidenmix, deel het dan in een reactie!

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*