Kruidenmix zelf maken

Lekker recept om zelf oosterse kruidenmix of curry kruiden te maken zodat je goedkoop en snel lekkere gerechten, curry recepten en marinades zal klaarmaken.

Kerrie of curry – in de Indische Tamil taal "kari" betekent … saus. Niet de kruiden dus, wel een gerecht met saus. Ieder gerecht met saus vraagt naar een specifieke kruidenmengeling. Logischerwijze smaakt elke curry dan ook anders.

Nochtans verkopen ze hier in Maleisië, net zoals in de Lage Landen, zakjes curry kruiden. In de supermarkt koop je ze voor vlees en kip, een ander pakje voor vis, en nog een ander pakje voor groenten. Ga je naar de markt, dan vindt je daar gegarandeerd een Indiër die je nog andere kant en klare kruidenmixen zal verkopen.

Om maar te zeggen dat er ontiechelijk veel meer curry kruiden bestaan dan wat jij zal vinden in je potje in jouw keuken.

Het leuke is dat je de mengelingen snel zelf kan maken, volledig naar eigen smaak. Hier alvast de oosterse kruidenmix van Mia!

Indische kruidenmix ingrediënten

Voor in de pan:

 • 1 eetlepel komijnzaad
 • 1 eetlepel kardemonpeulen
 • 1 eetlepel korianderzaad
 • 1 eetlepel venkelzaad
 • 1 eetlepel fenegriekzaad
 • 1/2 theelepel zwarte peperbolletjes

Niet alleen voor de kleur:

 • 1 theelepel kurkuma

Hoe je eigen potje curry kruiden maken

Curry kruiden

 1. De zaadjes droogbakken in een pan tot de geuren loskomen en de zaadjes hun eigen leven gaan leiden (ze beginnen te springen in de pan): opletten dat ze niet aanbranden!
 2. Daarna de ganse mengeling met een vijzel fijnstampen of even in de blender laten draaien
 3. Om alle restjes van de peulen eruit te krijgen, vijzel ik de gestampte kruidenmengeling door een zeef (omdat dit vrij veel werk is, maak ik een grotere hoeveelheid in één keer).
 4. Als alles gezeefd is, 1 theelepel kurkuma erbij voegen en je Indische kruidenmix is klaar.

Kerrie KruidenDit lekker paleo kruiden recept wordt aangeboden door Mia uit Andalusië.

Wil je meer weten hoe je zelf best lekkere paleo gerechten zal koken, of wil je gewoon genieten van de warmte uit Spanje, schrijf dan een mailtje naar Mia .

VRAAG INFO AAN MIA

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*