Gevulde avocado

Makkelijk recept om gevulde avocado met garnalen te maken met tips, zodat je meer avocado zal verwerken in andere, lekkere salades of in een groene smoothie.

Lees in tijdschriften en gezondheidsmagazine’s, en je zal flink wat goede eigenschappen ontdekken van avocado. Goed voor hart en bloedvaten, goed voor je huid, je zou er van kunnen afvallen, goed je gewrichten en goed voor de cholesterol.

Er is natuurlijk geen 1 wondermiddel om je supergezond te maken: wat wel werkt is gezond en gevarieerd te eten. Avocado is makkelijk aan je dieet toegevoegd: het kost je enkele seconden om de schil te verwijderen of om het vruchtvlees uit de schil te scheppen zodat je het snel aan je salade of aan een smoothie zal toevoegen.

Heb je nog nooit avocado gegeten, zorg er dan voor dat je deze niet "zomaar op zich" eet, maar wel verwerkt in een smoothie, in een salade of tot een heerlijke dipsaus "guacamole" : het vruchtvlees fijnstampen met een vork en op smaak brengen met citroensap, pepertje, look, kruiden… en mengen met fijngesneden bieslook, peterselie, ui… tot het een heerlijke dip wordt!

Gevulde avocado

Met je guacamole kan je dan weer tomaten mee vullen, of eieren of: mengen met saladegroenten, garnalen, vis… en serveren in de uitgeholde avocado.

Zorg ervoor dat de avocado rijp is alvorens open te snijden: als je erop duwt, gaat de vrucht een beetje meegeven. Maar vraag je kruidenier om raad, want het is wel even wennen vooraleer je weet of de vrucht rijp is, te hard of overrijp (en dan wordt het vruchtvlees bruin en alles behalve oogstrelend).

Heb je toch een niet rijpe guacamole opengesneden, dan kan je er nog steeds een smeuïg groen smoothie mee maken in je blender. Ook lekker is een simpel smoothie met avocado en notenmelk en wat honing (en indien gewenst wat vers citroensap) naar smaak zodat je met ijsblokjes erbij zal genieten van een lekker smeuïg drankje. De vrucht bevat een 10 tot 15% vet (dus lekker smeuïg), waarvan het overgrote aandeel onverzadigd (wat in een cholesterol verlagend dieet belangrijk is).

Hieronder een voorbeeld recept volledig zonder zout: dus ideaal voor de paleo eters die een zoutloos dieet volgen.

Gevulde avocado met garnalen

  • 4 grote, rijpe avocado’s, gehalveerd en de pit verwijderd
  • 400 gram (Noordzee)garnalen: gekuist en gekookt
  • naar smaak (1 eetlepel) vers geperst citroensap
  • naar smaak (1 eetlepel) uienpoeder
  • naar smaak (1 theelepel) zwarte peper
  • naar voorkeur (1 eetlepel) paprikapoeder
  1. Schep met een lepel wat vruchtvlees uit elke, halve avocado.
  2. Plet het beetje uitgeholde vruchtvlees met een vork en meng er de peper, uienpoeder en het citroensap door. Meng er dan de garnalen door.
  3. Vul elke uitgeholde avocado met flink wat garnalenmengsel.
  4. Werk de met garnalen gevulde avocado’s af door er paprikapoeder over te strooien en serveer.

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*