Groene smoothie

Te weinig fruit in je dieet en geen tijd om groenten te koken? Maak dan dit groene smoothie zodat je in 1 minuut zal genieten van een lekker glas vol verse bladgroenten en fruit.

1 minuut en 1 blender is al wat je nodig hebt, in tegenstelling tot flink wat snijwerk voor een salade en een dressing, of een uurtje geduld voor een verse groentesoep (en dan zwijgen we even over de uren sudderen om een echte, gezonde bouillon te maken…).

Inderdaad: groene smoothies zijn ideaal om snel én makkelijk flink wat groene bladgroenten en fruit aan je dieet toe te voegen, zodat jij je lijf de hoeveelheid plantenvoedsel geeft, waarvoor het geschapen is: dus je lijf en jezelf zullen er alleen maar beter van worden.

 • Kijk even naar je gebit, en je ziet dat wij – net zoals onze paleo voorouders – alleseters zijn.
 • Kijk dan even naar je dagdagelijkse maaltijden: brood met kaas, aardappelen met een groot stuk vlees en enkele blaadjes groen, en wel… we lijken wel aardappel- en brood-eters geworden. Om maar even niet te spreken van al de pakjes en zakjes gevuld met fabrieksvoedsel: waar al de supermarkten van vol liggen en gretig in de winkelkarretjes, dus ook in de mond van de kopers belandt.

Grote afwezigen in het dieet van vele mensen die zich niet goed voelen, of die met een welvaartsziekte kampen: te weinig groenten en fruit:

 • Groenten omdat we dikwijls geen tijd hebben om naast de patatten en het stuk vlees ook nog eens én een salade én een vegetarisch gerecht op tafel te zetten (zoals dat bij Stef’s Duitse schoonzus steeds het geval is). Waar vroeger moeder aan de haard tijd had om te koken, gaan nu beide partners uit werken: minder tijd om te gaan winkelen, minder tijd om eten te koken… logischerwijze meer neiging tot het kopen van “fastfood”.
 • Groenten omdat we ze niet lusten. Wat een andere manier is om te zeggen dat we niet echt goed weten hoe ze lekker klaar te maken. Raar maar waar leren we op school niet eens 1 gerecht koken: zielig na bijna 20 jaar op schoolbanken te hebben gezeten (jaja gezeten, wat op zich ook nergens goed voor is, want onze benen zijn er om te bewegen!).
 • Fruit… waar je vroeger alvast de slogan hoorde: “snoep gezond, eet een appel”, wordt je nu gebombardeerd met allerhande snacks en snoep die allen 1 ding gemeen hebben: er zit bijna nooit echt fruit in, en al het andere dat erin zit (toegevoegde suikers, transvet, kleurstoffen, smaakstoffen en bewaarstoffen) is alles behalve gezond! Raar maar waar dat de gezondheidszorg van de overheid rommel laat promoten en dan biljoenen uitgeeft om de toegerichte schade van die rommel aan ziektes te subsidiëren.
 • Fruit moet je pellen of schillen met een mes, het bewaart dikwijls niet lang, je kan het niet zomaar aan elke toog of in een machine met muntjes verkopen… kortom: het is zoveel “ongemakkelijker” dan al de snoep en snacks verpakt in pakjes en zakjes

Groene smoothie

 

De makkelijkste oplossing: groene smoothies maken! Neem een blender, gooi er bladgroenten en fruit in, zet op volle kracht en…

 • 1 minuut later heb je een glas boordevol verse groenten en vers fruit.

Nog meer groenten nodig? Voeg tarwegras toe!

Tarwegras heeft een goede invloed op onze gezondheid en wordt ook wel eens een gezondheidsbooster genoemd. Wie regelmatig tarwegras gebruikt, ervaart meer energie, een beter functioneren van het afweersysteem en bij langdurig gebruik zou het ook cholesterolverlagend zijn.

Het bijzondere aan tarwegras is de unieke samenstelling, het is een bom van vitamines, enzymen en mineralen. Eén portie tarwegras komt ongeveer overeen met 800 gram groenten of fruit.

Ons lichaam heeft dagelijks heel wat vitamines en mineralen nodig en het is niet altijd gemakkelijk om die allemaal uit onze dagelijkse voeding te halen. Een portie tarwegras vervangt alle supplementen die sommige mensen innemen om toch maar alle vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Naast de vele voordelen van tarwegras zijn er ook een paar nadelen:

 • Mensen met een gluten-intolerantie moeten opletten. In principe is tarwegras glutenvrij maar het zou in contact kunnen gekomen zijn met volwassen tarwe.
 • Mensen die bloedverdunners nemen, moeten ook oppassen.
 • Sommigen hebben ook een probleem met de smaak maar als je tarwegras toevoegt in een smoothie zou je daar geen last van moeten hebben.

Onderaan het recept van mijn meest favoriete smoothie: wil je het ter plaatste komen proeven, maak dan een boeking in 1 van onze vakantiewoningen via mijn email mia@neopaleodieet, zodat je zal niet naar de winkel moet om ingrediënten te kopen en naderhand geen afwas zal hebben!

Wil je meer groene smoothie recepten lezen op deze site, laat dan een reactie onderaan deze pagina. Smakelijk!

Groene smoothie

Mia @ https://www.neopaleodieet.com
Te weinig fruit in je dieet en geen tijd om groenten te koken? Maak dan dit groene smoothie zodat je in 1 minuut zal genieten van een lekker glas vol verse bladgroenten en fruit.
Geef je stem!
Prep Tijd 3 minutes
Totaal 3 minutes
Gerecht Smoothie
Keuken Paleo, Vegetarische recepten
Servings 1

Ingrediënten

 • 1 blokje diepvries spinazie of handvol verse spinazie
 • 1 appel klokhuis verwijderen
 • stukje gember
 • handvol verse peterselie
 • 1/4 de ananas
 • 1 soeplepel tarwegraspoeder
 • 250 gram amandelmelk
 • topping: hennepzaad

Bereiding
 

 • Alles in de blender (eventueel in stukken gesneden wanneer je geen robuuste Vitamix type blender hebt) en mixen tot een smeuïg smoothie.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Recipe Rating
*