Ingelegde citroenen

Makkelijk recept om zelf lekkere ingelegde citroenen te maken, zodat je er authentieke tajine recepten een extra dimensie mee zal geven: dus superlekker maken.

Ingelegde citroenen zijn hier bij ons in Spanje niet te vinden, maar je kan die gemakkelijk zelf maken. Je moet wel een paar maand geduld hebben als je ze echt “top” wil.

Ingelegde citroenen
Eenmaal de bokaal geopend, kan je deze ingemaakte citroenen nog een jaar in de koelkast bewaren maar zo lang gaan ze niet mee! Na een aantal maanden wordt het sap in de bokaal een vrij dikke substantie en ook dit kan je gebruiken in je gerechten.

Deze ingelegde citroenen maken deze kiptajine dubbel zo lekker.


Verse citroenen zelf plukken? Vanuit Cueva Don Pablo is het zo’n 120 km rijden naar Granada waar niet alleen het Alhambra al een bezoek op zich waard is maar in de oude stad zijn nog tal van mooie dingen te bezichtigen en het kan allemaal te voet gedaan worden. Zoals het Monasterio de San Jeronimo waar onderstaande foto genomen is van de prachtige binnentuin met rijpe citroenen. Na een dag in de drukke stad is de rust en de stilte bij terugkeer in Cueva Don Pablo welgekomen en kan je rustig nagenieten op het terras van de voorbije dag en ondertussen de sterrenhemel bewonderen of de lichtjes van het dorp.

Spaanse citroenen

Had je graag meer info ontvangen over de vakantiewoningen Cueva Don Pablo? Zend dan een mailtje naar Mia .

VRAAG MEER INFO OVER JE VAKANTIE IN CUEVA DON PABLO

Ingelegde citroenen
 
Werk
Koken
Totaal
 
Makkelijk recept om zelf lekkere ingelegde citroenen te maken, zodat je er authentieke tajine recepten een extra dimensie mee zal geven: dus superlekker maken.
Geschreven door:
Soort recept: Inmaak
Cuisine: Paleo Dieet, De Voedselzandloper, Marokko , Marokkaanse recepten
Voor hoeveel personen: 1
Ingrediënten
 • Gebruik een goed uitgekookte bokaal of steriliseerpot (een "Weck pot"),
 • onbespoten citroenen (of goed geschrobde citroenen) - Het aantal citroenen is afhankelijk van je bokaal, die moet helemaal gevuld zijn en de citroenen moeten goed aangedrukt worden. Extra citroenen zijn nodig om sap te persen - en:
 • lekker dik zout,
 • een paar laurierblaadjes,
 • zwarte peperkorrels,
 • korianderzaadjes,
 • 1 kruidnagel,
 • een stukje kaneel en
 • 4 kardemonpeulen.
 • Mocht je al deze kruiden niet in huis hebben, het lukt ook zonder de kruiden natuurlijk maar ook hier geven de kruiden hun smaken af tijdens het proces.
Bereiding
 1. Snij de aanzet van de citroenen af en snij ze in vier stukken.
 2. Doe een flinke eetlepel zout in de bokaal zodat de bodem bedekt is.
 3. Draai daarna elk citroenpartje langs de twee kanten in het zout en steek ze in de bokaal, duw heel goed aan zodat er weinig ruimte is tussen de citroenen.
 4. Na de tweede laag doe je een paar zwarte peperkorrels, een paar korianderzaadjes, een kruidnagel en een laurierblaadje in de pot.
 5. Vul de bokaal verder met lagen citroen en voeg op het laatst nog eens een paar zwarte peperkorrels, een paar korianderzaadjes, een kruidnagel en een laurierblaadje in de pot samen met een stukje kaneel en een paar kardemonpeulen.
 6. Vul de pot nu met het geperste citroensap tot boven en voeg eventueel kokend water bij als je niet genoeg sap hebt. De citroenen moeten volledig bedekt zijn anders kunnen ze rotten.
 7. De bokaal goed afsluiten en in de keuken laten staan.
 8. Draai hem iedere morgen op zijn kop en draai hem 's avonds terug om.
 9. Na een maand zijn je ingelegde citroenen klaar voor gebruik maar hoe langer ze staan, hoe beter ze worden.

 

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: