In slaap vallen in 60 seconden met deze makkelijke Tip!

Leer hoe jij in 60 seconden in slaap zal vallen met deze eenvoudige methode. Bonus: Trage lezers hebben kans om tijdens het lezen van dit artikel al in slaap te vallen…

Grapje uiteraard dat laatste… Minder grappig wordt het echter wanneer je ‘s nachts niet in slaap kan vallen. Weet dat je alvast niet de enige bent, ook ik had er vroeger moeite mee en heb me getraind om ietwat "ter plekke" in slaap te vallen (op de rijdende, lawaaierige schoolbus, in het vliegtuig…). Wie echter geen zin heeft om zichzelf te trainen, die kan met onderstaande techniek aan de slag.

In slaap vallen

Wie heeft moeite met in slaap te vallen?

Ik vroeger, mijn schoonvader alvast, en jij? Schoonvader eet bovendien uitermate gezond. Zelfs ik wil al wel eens een tijdje wakker liggen omdat ik superdruk bezig ben en er in bed alsmaar dingen door mijn hoofd blijven schieten: dit moet nog gedaan, dat had sneller gekund, die persoon was niet echt vriendelijk tegen mij, waarom heb ik dat niet geprobeerd… en voor je het weet is het alweer een uur later en ben je nog niet in slaap.

Met het gevolg dat je de volgende morgen amper uitgeslapen bent, jezelf door de dag moet zeulen, flink humeurig wordt, weinig stress aan kan en alles behalve veel energie hebt. Niet goed voor jezelf, je werk en de mensen rondom je die je liefhebt. Wat gezondheid betreft dragen slapeloosheid en de daar uitvolgende stress bij, tot allerhande hartkwalen en zelfs diabetes type 2.

Hoe snel in slaap vallen

3 manieren die wat training vragen en 1 manier in 60 seconden.

  1. Yoga is steeds een gezonde manier om in je levensstijl in te passen. Het zorgt er niet alleen voor dat je uit je stoel of zetel komt (zitten is immers nergens goed voor), het focust je geest op jezelf en het zorgt ook voor een betere ademhaling. Het is trouwens deze ademhaling die we hieronder met de 60 seconden methode ook zullen aanpakken.
  2. Zelfhypnose was mijn keuze van jongsaf. Ook dat werkt in op de ademhaling en op het vrijmaken van je geest. En je doet het al liggend, dus ideaal wanneer je al in bed ligt. Na lang trainen ben ik erin geslaagd om mezelf met 1 woord te "hypnotiseren", ideaal als je bijvoorbeeld een lange vliegtuigreis voor de boeg hebt.
  3. Mediteren zoals mijn boeddhistische schoonbroer zegt en wanneer er een gedachte in je hoofd blijft rondspoken: geef het een minuut je aandacht en "gooi het dan weg", zonder het daarom op te lossen, want dat lukt toch niet zo in bed liggend ‘s nachts.

Ademhalingsoefeningen om in slaap te vallen in 60 seconden

Wie na het lezen van bovenstaande nog steeds wakker is, die raden we onderstaande ademhalingstechniek aan, gebaseerd op beproefde meditatie en yoga technieken:

  • 4 tellen (zorg dat 1 tel 1 seconde is) inademen door je neus
  • 7 seconden je adem inhouden
  • 8 seconden blazend weer uitademen door je mond: de manier waarop je uitademt wanneer je … soms gewoon van de stress wat uitblaast.

Voor 1 ganse sessie herhaal je deze methode 4 keer en zorg ervoor dat je je sessie start door eerst uit te blazen.

Ideaal dus net voor het slapen gaan, maar ook om tijdens te dag "wat stoom af te laten" of op een moment dat je zin krijgt in een ongezonde – niet paleo – snack.

Doe je dit 2 keer per dag en slaag je erin je adem langer in te houden dan 4 seconden, dan zal je merken dat je als vanzelf rustiger door het leven zal stappen en vooral makkelijker zal omgaan met angst.

Doen en zoals met andere paleo challenges: doe deze oefening 2 keer per maand voor 30 dagen zodat je zal zien wat het voor je doet! En… laat in een reactie weten hoeveel beter je slaapt of welke andere slaaptips jij kent of gebruikt!

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*