Je Beste Komkommersalade ooit : Proef het zelf en Geniet!

De lekkerste komkommersalade maak je met dit recept met een minimum aan ingrediënten – dus goedkoop – en een maximum aan smaak. Lekker en snel zomer’s bijgerecht.

Wil je de smaak van de dressing in je komkommerschijfjes proeven, maak dan deze komkommersalade enkele uren (of een dag) op voorhand. Denk zelf gemaakte zure augurkjes, maar dan met meer smaak van de komkommer en uiteraard na enkele uren in de azijn nog lekker krokante stukjes groente.

Komkommersalade

Warme komkommersoep

Wist je dat je in plaats van augurken in te maken, je er ook lekkere soep van kan koken?

Komkommersalade: smakelijk alternatief voor salade op basis van sla

Herken je dat ook wanneer je een salade eet, je je voelt als een konijn: alsmaar knabbelen aan groene saladeblaadjes, zonder echt het gevoed te hebben dat er ook maar iets voedzaam in je lijf komt?

Vandaar dat wij in restaurants alvast op zoek gaan naar de salades met… zo weinig mogelijk sla! Dus met meer vitamines en voedingsstoffen zoals je bijvoorbeeld terugvind in avocado, zalm, tomaat, komkommer…

Recept komkommersoep

Makkelijk en goedkoop recept om komkommersoep te maken zodat je snel en met weinig ingrediënten zal genieten van een lekker, warm bord soep.
(Paleo) koken hoeft niet altijd duur of gecompliceerd te zijn, goedkoop en gemakkelijk gaat ook!

Vandaag dus speelt komkommer de hoofdrol, wegens het voordeel dat deze vruchtgewassen al snel smaken uit een dressing opslorpen. Maak dan een uiterst makkelijke, zelfgemaakte kruidenvinaigrette en elke beet van deze komkommersalade wordt superlekker.

En vergeet even oerdegelijke peterselie: het perfecte kruid om met komkommers te combineren is dille. Met wat extra pit van bieslook en knoflook.

Plus wat zoete zachtheid van echte imkershoning: een tikkeltje zoet tovert elke gewoon zure vinaigrette in een hemelse dressing. Kijk maar even op een fles vinaigrette hoeveel suiker daar in zit, en je merkt direct dat de lekkerste vinaigrette zuurzoet is. Uiteraard kiezen we voor echte honing van bij de imker en zit er in jouw paleo vinaigrette verder geen rommel zoals bewaarstoffen, smaakstoffen…

Smakelijk!

Je Beste Komkommersalade ooit : Proef het zelf en Geniet!
 
Werk
Koken
Totaal
 
De lekkerste komkommersalade maak je met dit recept met een minimum aan ingrediënten - dus goedkoop - en een maximum aan smaak. Lekker en snel zomer's bijgerecht.
Geschreven door:
Soort recept: Salade
Cuisine: Paleo (bevat honing), glutenvrij, makkelijke recepten
Voor hoeveel personen: 4
Ingrediënten
Voor de vinaigrette:
 • 1 theelepel echte imkershoning
 • naar smaak (1/2 eetlepel) rotszout of zeezout
 • naar smaak (1/3 theelepel) zwarte peper
 • 2 knoflookteentjes
 • 4 eetlepels ciderazijn
 • 2 eetlepels versgehakte dille (of 2 theelepels gedroogde dille, maar vers smaakt veel beter)
Voor de komkommersalade:
 • 1 kg kleine, biologische komkommers
 • Indien gewenst: bieslook of lenteui
Bereiding
 1. In een klein kommetje (of glazen bokaaltje met deksel: hiermee schud je dan alles snel door elkaar!) roer je de honing, het rotszout, de peper en de geperste of geraspte knoflook door de cider/appelazijn.
 2. Hak de dille fijn en roer door je vinaigrette.
 3. Hak bieslook (lenteui) fijn en doe in een slakom.
 4. Was de komkommers, snijd in dunne schijfjes en meng in de kom door de bieslook.
 5. Voeg de dressing bij de komkommers en werk met je handen door elkaar. Proef en pas de smaken indien gewenst aan met meer rotszout en peper. Is de smaak te zout, plaats dan enkele uren in de koelkast (koude salade proeft minder zout) en maak je komkommersalade de volgende keer met minder zout. Je salade is alvast onmiddellijk serverensklaar nadat je de dressing door de komkommers hebt gemengd.

 


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Beoordeel dit recept: 5 Sterren is de Max➽: