Panna cotta maken

Genieten van een heerlijk verfrissend dessert doe je met dit zeer makkelijk recept om panna cotta te maken.

"Panna cotta" vertaalt uit het Italiaans naar "room gekookt". Klassiek was dit een pudding van room, honing en eiwit die au bain marie in de oven moest opstijven: een uiterst secure procedure. Daarom werd een makkelijkere kooktechniek geïntroduceerd om de room met suiker en melk te koken, gelatine erdoor roeren en het dessert laten afkoelen zodat het kan opstijven.

We wijzen erop dat dit recept "naar eigen smaak" kokosbloesemsuiker bevat: niet strikt paleo dus, tenzij je de suiker achterwege laat. Stef wijst erop dat: simpelweg gekookte tapiocabolletjes in en daaronder fijn gesneden verse stukjes meloen, in Maleisië als dessert wordt aangeboden. Zonder dat daar suiker bij hoeft.

Mia’s moestuin bleef zijn werk doen dit najaar: een overvloed aan paprika’s, pepers, tomaten, meloenen en die laatste zijn té lekker om er niets mee te doen, vandaar even geëxperimenteerd met dit recept:

Panna cotta met meloen

Panna cotta recept

  • 1 blik kokosmelk
  • 4 gram agar agar
  • 1 snufje kokosbloesemsuiker (naar eigen smaak)
  • 1 volledige vanillestok (merg eruit halen en peul apart houden)
  • 200 gram meloenpuree

Hoe panna cotta maken met meloen

Panna cotta maken

  1. Mix de meloen tot een gladde puree.
  2. Breng de kokosmelk met de agar agar, vanillemerg, peul en kokosbloesemsuiker aan de kook, blijf roeren en laat al roerend een 2-tal minuutjes doorkoken
  3. Haal de gekookte kokosmelk van het vuur, verwijder de vanillepeul en meng voorzichtig de meloenpuree door het mengsel.
  4. Giet in vormpjes en laat een nacht opstijven.

Panna cottaDit snel en makkelijk recept om lekkere panna cotta met meloen te maken, wordt aangeboden door Mia uit Andalusië.

Zin in een zonovergoten vakantie naar Spanje, en genieten van een verfrissend dessert zoals hierboven?

VRAAG MIA MEER INFO

Deel je Dit Recept met je Vriendinnen en Vrienden? !


Ontvang de Gratis Paleo Cursus + Recepten in Email

Op dit moment halen + 10.000 lezers zoals U elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis Paleo recepten. Wilt ook U op de hoogte blijven, vul dan hieronder je beste e-mail adres in:

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*